Povej po poti

(ang. walk and talk therapy)

Telo je narejeno za gibanje, naša duša pa stremi k povezovanju in sprejetosti. Svetovanje »povej po poti« združuje oboje. Vključuje hojo kot najbolj naravno obliko gibanja in strokovno usmerjen pogovor s svetovalcem, ki temelji na zaupanju, spoštovanju in empatičnemu razumevanju.

Kaj združuje svetovanje »povej po poti«?

Svetovanje združuje tri dejavnike: hojo, pogovor in naravno okolje. Fizična aktivnost zažene biološke mehanizme v organizmu, kar blagodejno vpliva tudi na počutje. Gibanje na prostem pa lahko pripomore k bolj sproščenemu pogovoru o lastnih težavah. Hoditi skupaj, drug ob drugemu, daje občutek enakosti in enotnosti v odnosu med klientom in svetovalcem.

Kako hoja vpliva na zdravje?

Ljudje smo narejeni za gibanje in hoja je eden od najbolj elementarnih načinov fizične aktivnosti. Najmanj obremenjuje naše sklepe in blagodejno vpliva na krvožilni sistem. Krepi mišice, uravnava krvni pritisk, pospešuje presnovo in topi visceralno maščobo, ki se nabira okoli pasu. V možganih pa se ob tem izloča hormon endorfin, ki spodbuja prijetna čustva in tako zmanjšuje vpliv stresnih hormonov.

Katere so prednosti svetovanja, ki se izvaja na prostem?

V primerjavi s svetovanjem v zaprtem prostoru, ki nekatere utesnjuje, je svež zrak in narava boljša izbira. Hoja na simbolni ravni lahko predstavlja pot osebnega razvoja, kjer se korak za korakom krepi samopodoba in zmožnost uravnavanja misli, čustev in vedenja. Ko premaknemo svoja telesa in spremenimo svoje okolje, lahko drugače razmišljamo o vidikih našega življenja, ki so se prej zdeli nepremični.

S kom lahko »po poti« podelite svoje težave?

Sem mag. biopsihologije z neomajno vero v dobro v ljudeh in moč spremembe tistih vzorcev razmišljanja, čustvovanja in vedenja, ki nas lahko ovirajo na poti bolj polnega življenja. V času študija sem se posvečala tematiki biologije stresa, magistrsko stopnjo pa sem zaključila s temo Biopsihosocialni model doživljanja stresa na delovnem mestu. Pridobljena znanja in veščine sem potem nadgrajevala tekom dela z mladimi in socialno ogroženimi posamezniki.

Kako rezervirati termin svetovanja?

Termin lahko rezervirate preko e-maila nikajeretic@gmail.com. Naročite se lahko tudi s klicem na 031 392 218.
Dogovorjeno svetovanje se plačuje vnaprej na TRR: SI56 1010 0004 5968 004 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.).

Koliko stane ura svetovanja?

Cena individualnega svetovanja/hoje (60 minut) je 40 EUR.

Več o biopsihološkem svetovanju si lahko preberete tukaj. Če bi se raje pogovorili na daljavo je na voljo tudi online svetovanje (video klic).

%d bloggers like this: