Online svetovanje

»Sem v službi, ki me ne veseli. Imam predloge, kako izboljšati delovne procese, a žal nisem slišan. Zdi se mi, da drugi ne opravljajo svojega dela in ga nalagajo meni. Potem pa sem jaz odgovoren za morebitne napake. To ni pošteno do mene. Čutim, da v nedogled ne bom zmogel prenašati tega pritiska. Rad bi se opogumil in postavil zase, a ne vem kako.«

Zveni znano? To je le ena od zgodb… Katera je vaša?

Sem Nikolina Jeretič, magistrica biopsihologije, predvsem pa oseba, ki verjame v potenciale slehernega posameznika. Velikokrat je dovolj le spodbudno okolje, da se ti potenciali lahko razvijejo oziroma v polnosti izrazijo. Dobro je prisluhniti sebi in iskati načine uglaševanja z drugimi. Posameznik je tisti, ki samega sebe najbolje pozna, tako tudi svoje misli in čustva. Le poglobiti se je treba vase in poskusiti utišati »hrup« od zunaj. Na tej poti samospoznavanja vam lahko stojim ob strani.

Komu je svetovanje namenjeno?

Svetovanje je namenjeno polnoletnim posameznikom, ki se srečujejo z blažjimi psihičnimi težavami in stiskami na čustvenem, družinskem ali pa partnerskem področju. Lahko so tudi povezane z različnimi življenjskimi preizkušnjami in krizami. Največkrat gre za stiske, za katere čutite, da jim sami niste kos in hkrati zmanjšujejo kakovost vašega življenja.

Za kaj gre?

Preprosto povedano, gre za pogovor o različnih življenjskih situacijah in odnosih, ki so za vas pomembni. Pogovor s strokovno osebo, ki v le‐te ni čustveno vpeta, je še posebej dobrodošel. Lahko vam nudi nek nov pogled na obstoječe težave. Temelj odnosa pa je zaupnost, tudi takrat, ko se svetovalni odnos zaključi.

Kako pogovor lahko pomaga?

Pogovor je priložnost za izmenjavo mnenj in misli. Skozi pogovor osmišljamo svoj notranji svet in ga poskušamo izraziti navzven. Ko svoje misli ubesedimo in jih povemo na glas, se lahko dejansko slišimo, kako interpretiramo svet okrog sebe. Interpretacije izhajajo iz našega načina razmišljanja, ki je lahko tudi zavajajoče in nefunkcionalno. Na poti prepoznavanja vzorcev vašega mišljenja sem vam lahko opora ‐ neobsojajoča in empatična priča vašemu doživljanju in čustvovanju.

Kako svetovanje poteka?

Svetovanja se izvajajo na daljavo s pomočjo spletnih orodij, ki so na voljo in vam najbolj ustrezajo. Termin lahko rezervirate preko e-maila nikajeretic@gmail.com. Naročite se lahko tudi s klicem na 031 392 218.
Dogovorjeno svetovanje se plačuje vnaprej na TRR: SI56 1010 0004 5968 004 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.).

Koliko stane ura svetovanja?

Cena individualnega svetovanja (60 minut) je 40 EUR.

Več o biopsihološkem svetovanju si lahko preberete tukaj. Če bi se raje pogovorili osebno je na voljo tudi svetovanje “povej po poti”, ki se odvija na prostem (ang. walk and talk therapy).

Avtorica: Zoja Jeretič

%d bloggers like this: